Tīrība ir būtiska pārtikas higiēnas sastāvdaļa
Kā tīrības eksperti mēs piedāvājam visaptverošus risinājumus profesionālām virtuvēm, palīdzot jums nodrošināt tīrību no sākuma līdz beigām. Profesionālām virtuvēm ir jānodrošina pārtikas drošība un kvalitāte, un tīrība ir būtiska šī mērķa sastāvdaļa.
Mēs uzskatām, ka pārtikas nekaitīguma nodrošināšana ietver jūsu klientu veselības, kā arī vides aizsardzību. Mēs neapmierināmies tikai ar normatīvo prasību izpildi, bet cenšamies tās pārsniegt.
Ziemeļvalstu pieredze ilgtspējīgai higiēnai
Kad mūsu klienti saskaras ar sarežģītām situācijām, mēs tās risinām kopā. Mūsu risinājumi ēdināšanas uzņēmumiem ir izstrādāti Ziemeļvalstīs un Ziemeļvalstīm.
Viens no mūsu RDI jauninājumiem ir Kiilto Pro Natura produktu klāsts. Kiilto Pro Natura produkti ir izgatavoti no augu izcelsmes, atjaunojamām un ātri bioloģiski noārdāmām sastāvdaļām. Tas nozīmē, ka tie ātri sadalās oglekļa dioksīdā un ūdenī un neveido noturīgus savienojumus, kas būtu kaitīgi dabai. Izstrādājot Natura produktus, ir ņemts vērā viss aprites cikls: izejvielas, ražošana, lietošana, utilizācija un pārstrāde.
Augstas prasības tiek izvirzītas ne tikai attiecībā uz draudzīgumu videi, bet arī uz drošību un kvalitāti. Visi Natura produkti, kas atbilst Ziemeļvalstu Gulbja Ekomarķējuma sertifikāta saņemšanas kritērijiem, ir saņēmuši šo sertifikātu. Ziemeļvalstu Gulbja Ekomarķējumam ir stingri kritēriji, bet Natura sērija ir vēl soli tālāk: visi Natura produkti ir bez smaržvielām. Lielākajai daļai no tiem ir arī Somijas Alerģijas, ādas un astmas federācijas marķējums.
Atbildība pret vidi ir iestrādāta mūsu procesos un kultūrā, mūsu domāšanā un rīcības novērtēšanā. Mūsu centieni nepārtraukti pilnveidoties izpaužas mūsu centienos izmantot videi draudzīgākas izejvielas, vairāk iesaistīties aprites ekonomikā un efektīvi izmantot enerģiju. Vairāk lasiet sadaļā Mūsu solījums videi.
Rūpes par vidi – soli pa solim
Koncentrējoties uz jautājumiem, kas visvairāk ietekmē vidi, mēs varam kaut ko mainīt. Atcerieties, ka ikviena darbība, lai cik maza tā būtu, veicina mūsu planētas labklājību. Pieņemot šos videi draudzīgos ieradumus, jūs kļūstat par būtisku daļu no globālās kustības par ilgtspējīgu un plaukstošu Zemi.
Kā rūpēties par vidi, vienlaikus nodrošinot tīrību:
- Ilgtspējīgs patēriņš samazina ietekmi uz klimatu – atcerieties ievērot dozēšanas norādījumus, lai izvairītos no pārmērīga mazgāšanas līdzekļu patēriņa.
- Izvēlieties produktu, kas ir mazāk kaitīgs videi. To var izdarīt, dodot priekšroku produktiem, kas ir saņēmuši Ziemeļvalstu Gulbja Ekomarķējumu.
- Pievērsiet uzmanību ūdens patēriņam.
- Pārstrādājiet tukšo mazgāšanas līdzekļa iepakojumu, lai materiālu varētu izmantot atkārtoti.
Apmācības
Pareiza produktu un metožu izmantošana ir svarīgs drošības aspekts profesionālā virtuvē. Mēs saviem klientiem piedāvājam dažāda veida apmācības – no apmācībām un iepazīstināšanas ar mūsu produktiem līdz specializētākām higiēnas apmācībām.
Produkti, kas paredzēti ēdināšanas uzņēmumiem
Roku higiēna ir daļa no kvalitatīvas pārtikas sagatavošanas
Strādājot ar pārtiku, vienmēr ir svarīgi atcerēties par labu personīgo higiēnu. Rokas pietiekami bieži jāmazgā ar ziepēm. Vajadzības gadījumā var valkāt arī aizsargcimdus, taču tie jāmaina pietiekami bieži un vienmēr, pārejot no viena darba posma uz citu.
Higiēniski tīras virsmas un grīdas
Virtuves virsmu higiēna ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu profesionālās virtuvēs gatavoto ēdienu drošību. Tas ietver rūpīgu dezinfekciju starp dažādiem ēdienu gatavošanas posmiem, pareizu virtuves piederumu lietošanu, pareizu trauku mazgāšanas procedūru nodrošināšanu un visaptverošu HACCP principu ievērošanu, kas sistemātiski nosaka un kontrolē kritiskos punktus, lai nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu visā ražošanas procesā.
Rūpējieties par savu darba vietu un darbarīkiem. Uzņemieties personīgo atbildību par to, lai virtuve un tajā gatavotais ēdiens būtu drošs ikvienam, rūpējoties gan par personīgo, gan virsmas higiēnu.
Virtuves ierīču higiēna
Ja virtuves ierīces tiek uzturētas tīras, tās darbojas labāk un ilgāk. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par kaļķakmens nogulšņu noņemšanu vai dzērienu ierīču tīrību, mēs piedāvājam plašu produktu un pakalpojumu klāstu, lai jums palīdzētu.
Nevainojami trauki bez traipiem
Trauku tīrība ir būtiska klientu pieredzes daļa, un tā ietekmē to, kā klienti uztver vispārējo higiēnas līmeni. Mēs palīdzēsim jums sasniegt nevainojamu galarezultātu, izmantojot ne tikai efektīvus produktus, bet arī pareizu dozēšanu, tīru trauku mazgājamo mašīnu un labu personīgās higiēnas līmeni.
Mūsu vietējais tehniskais dienests palīdz nodrošināt netraucētu mašīnu trauku mazgāšanas procesa darbību. Viņi sniedz palīdzību arī tad, kad virtuve attīstās un jums ir nepieciešams ieviest jaunus risinājumus izmaksu ziņā visefektīvākajā veidā.
Cietie mazgāšanas līdzekļi un drošības iepakojumi
Vēl viens mūsu RDI centienu apliecinājums ir Kiilto Pro Block un Kiilto Pro Box sistēmas. Tās ir rūpīgi izstrādātas, lai uzlabotu trauku mazgāšanas pieredzi, nodrošinot lielāku ērtību, precizitāti, drošību un atbildību pret vidi.
Ļoti koncentrēta cieto mazgāšanas līdzekļu formula – Kiilto Pro Block – sistēma – pozitīvi ietekmē vidi, samazinot iepakojuma un transportēšanas apjomu. Sistēmai ir automātiskās dozēšanas iekārta, ko uzstādījuši Kiilto apmācīti tehniskie eksperti.
No otras puses, slēgtā cikla sistēma apvienojumā ar Kiilto Pro Box sistēmas drošības paketēm pasargā lietotāju no tiešas saskares ar neatšķaidītām ķīmiskām vielām. Slēgtā dozēšanas sistēma uzlabo darba drošību virtuves telpās.
Pievilcīgas klientu telpas
Ja restorāna sabiedriskās telpas ir pievilcīgas, klienti var koncentrēties uz gardā ēdiena baudīšanu un patīkamo atmosfēru. Pievilcīgās sabiedriskās telpas ir tīras un svaigas, kas veicina gan klientu, gan personāla labsajūtu.
Higiēnas līmeņa nodrošināšana ar paškontroli
Paškontrole palīdz sasniegt labāko praksi, palīdzot izvēlēties piemērotas un situācijai atbilstošas tīrīšanas metodes un mazgāšanas līdzekļus.
Kritiskie punkti
Virsmas, kas ir tiešā saskarē ar pārtiku, ir ļoti svarīgas, lai nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu. Ja rezultāts nav apmierinošs, var identificēt kritiskos punktus un vajadzības gadījumā nekavējoties uzsākt koriģējošus pasākumus.
Kā veikt virsmu testēšanu?
Paraugus ņem no tīrām, sausām virsmām un no viena un tā paša punkta, vienmēr izmantojot vienu un to pašu metodi. Ir dažādas paškontroles iespējas, piemēram, Hygicult TPC vai luminometrija, t.i., tā sauktais ATP mērītājs. Hygicult TPC rāda kopējo baktēriju skaitu, bet ATP mērītājs mēra augsnes daudzumu.